Schoenenproject en foto's van Mala Ramcharan


In 2011 ben ik gestart met mijn schoenenproject.

Ik steun de weeskinderen van Weeshuis Samuel in Suriname. Hiervoor heb ik een "Schoenen Project" gestart. Met een deel de opbrengst van mijn verkochte schilderijen laat ik de hartenwensen van de weeskinderen uitkomen. Deze kinderen hadden een wens om ooit eens nieuwe schoenen te mogen krijgen die ze zelf mochten uitkiezen in de winkel, dit hadden ze nog nooit meegemaakt. In oktober 2011 liet ik hun hartenwens uitkomen en heb ik Schoenen gedoneerd aan de kinderen. Het was een groot feest voor de kinderen. Toen ze met de bus aankwamen in de winkel zat de winkel vol met 33 super blije kinderen. Achteraf hebben paar kleinste meiden veel gehuild op hun eerste schooldag want ze wilden hun schoenen niet aantrekken omdat ze bang waren dat hun mooiste schoentje dan stuk zou gaan of vies zou worden.
En met dit succes koop ik blije momenten voor de weeskinderen van Weeshuis Samuel.


Met dit gebaar laat ik de kinderen voelen dat ook zij speciaal zijn. Zo draag ik op mijn manier een steentje bij in de maatschappij.
Zolang het voor mij mogelijk is en er genoeg fans zijn die mijn werk waarderen zal ik zeker door blijven gaan met mijn "Schoenen Project" en met het vergaren van blije momenten voor de weeskinderen. Ik probeer waar het mij lukt bij te staan met de behoeftes en vragen van het weeshuis. Vaak is ie behoefte aan shooluniform, dagelijkse kleding, schoenen, schoolspullen maar ook voor de wat oudere kinderen de wens om met kerst of andere speciale gelegenheden eens naar de kapper te mogen.

Ik heb onlangs contact gehad met Nesta Trimoredjo, de leiding van Kinderhuis Maria Hoeve hoeve. Ik wil ook dit huis steunen met de opbrengst van de verkoop van mijn schilderijen, en hoop dat dit lukt.

Ik doe dit geheel vrijwillig en alleen, ik ben geen organisatie. Ik doe dit omdat ik het leuk vind en zo kan ik ook mijn manier een steentje bijdragen aan de maatschappij. Ik heb direct contact met de leiding van de weeshuizen en wil precies weten waar het geld aan wordt besteed. Er wordt niks besteed aan administratieve rompslomp en ik wil ook altijd foto van de se spullen die er gekocht zijn.

Ik beleef ontzettend veel plezier met het maken van me werk, maar geniet er des te meer van als ik ook de wensen van weeskinderen in vervulling kan laten gaan met de opbrengst van mijn creaties, hier haal ik heel veel energie uit.

Tineke ging met de meiden naar de kapper, wat een mooie kapsels, een ware verwennerij.

Schoenen, schoenen en nog eens schoenen. Wat een heerlijke vewennerij voor de kleine kindervoetjes.

Alle kinderen verschijnen tip top voor de camera. Allemaal zijn ze in hun nieuwe kleertjes trots aan het poseren.Het was wederom een geslaagd jaar. Het is me weer gelukt om de kinderen van huis samuël te verblijden met nieuwe outfit en schoenen.

Na een succesvolle exposities heb ik wederom mijn doel bereikt en de kinderen van Weeshuis Samuël met nieuwe oufit en schoenen blij gemaakt. Hier maken ze een dansje speciaal als dank voor hun mooie cadeautjes.
Hier op de foto showen ze met trots hun mooie outfit met blije gezichtjes. Zelfs de oudere meiden zijn flink in de watten gelegd bij de kapper en dat is van hun gezichten af te lezen.

Mede dankzij de steun van de verschillende organisaties die het mogelijk hebben gemaakt dat mijn schoenenproject een succes maken. Er zijn weer een hoop blije kinderen met een glimlach op hun gezichtjes
.

Schoenenproject 2011
Mala Ramcharan liet de hartenwens van 33 weeskinderen in vervulling gaan:

Het lijkt me zo leuk om deze kinderen eens te verwennen” en dan die blije gezichtjes te zien. Ik hoefde niet lang over na te denken en het werd meteen mijn "Schoentjes Project". Met dit gebaar probeer ik de kinderen te laten voelen dat ook zij speciaal zijn. "Hier word ik gwoon blij van".

Verhaal van Tieneke Glas (de leiding) van het kinderhuis verteld:

De kinderen gingen in een busje met, Tineke Glas, de leidinggevende van het Kinderhuis, naar de stad om nieuwe schoentjes te kopen. Al met al het was een hele belevenis om ze te zien hoe ze de schoentjes aan het uitzoeken waren in de winkel! Ze straalden van geluk en hadden dolle pret, het was een feest. Op de foto’s showen ze trots hun nieuwe schoentjes en maken    een dansje in een kring speciaal als dank.

De meeste kinderen hadden nog nooit op nieuwe schoenen gelopen. Een meisje van 9 zei, ik heb nog nooit zulke mooie schoenen gehad. En de anderen voelden zich helemaal hip en stoer. Twee kleutertjes van 4 en 5 jaar vonden de schoenen eigenlijk te mooi om naar school aan te trekken. En één kleutertje van 4 had haar schoenen verstopt, en moest huilen, omdat ze bang was dat het stuk zou gaan als ze ermee naar school ging.


Wil je op de hoogte gehouden worden, blijf me dan volgen via: www.malaramcharan.nl.
Wil je meer weten over mijn project(en) of heb je andere vragen dan kan je mailen naar: mala.ramcharan26@gmail.com.

Dank aan iedereen die het mogelijk hebben gemaakt om mijn schoenenproject te realiseren, ook dank mede namens de leiding en de kinderen van het Kinderhuis Samuël.

Ik hoop minimaal 1 keer per jaar mijn “Schoentjes Project” te realiseren.

Kinderhuis Maria Hoeve

Dit jaar heb ik de kinderen van Kinderhuis Maria Hoeve een klein bedrag kunnen doneren met de opbrengst van de verkoop van mijn kunstwerk. Tante Nesta heeft  de hoog nodige kleding voor de kinderen kunnen kopen. Ook is de TV gerepareerd en  kunnen de kinderen nu weer TV kijken.

Ook is Stichting d'ONS en Kiwanis uit Nederland op bezoek geweest bij Kinderhuis Maria Hoeve in het kader van het schooltuintjes project van de stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland-Suriname

om diverse projecten op te starten om de kinderen een beter toekomst te bieden. Wat een geweldige vooruitzichten, om blij van te worden.

 

Art Laren is een initiatief van Kiwanis Club Laren en wordt georganiseerd door de Stichting Art Laren. De netto-opbrengst is bestemd voor goede doelen ten behoeve van het welzijn van kinderen.

 

Art Laren - Goede doelen 2022


In 2022 staat Art Laren o.m. in het teken van het schooltuintjes project van de stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland-Suriname( d’ONS). In Suriname is meer dan een derde van de kinderen obese met vaak Diabetes type 2 als gevolg. Oorzaak: ongezond eten. Een oplossing: het bevorderen van het eten van meer groenten en vruchten in samenwerking met de stichting d'ONS. Dat bevorderen geschiedt door het opzetten van schooltuinen bij of nabij scholen (onder het motto: “wat je zelf kweekt en ziet groeien is lekkerder”), en voorlichting aan de kinderen en hun ouders. Buiten de stichting d’ONS wordt ook samengewerkt met de Kiwanisclub Paramaribo Centraal, twee grote zaadbedrijven in Nederland, de Surinaamse dochter-stichting van d’ONS en deskundigen van de Universiteiten in Wageningen en Paramaribo. Het project wordt tenminste twee maal per jaar gemonitord door de stichting d’ONS (waarvan een bestuurslid ook lid is van Kiwanisclub Laren) en de Kiwanisclub Paramaribo Centraal.

 

Ik steun dit initatief en exposeer in juni 2023 op Art Laren.